Haber

Dünya’ya yakın kuyruklu yıldız 430 yıl sonra görülebilecek

CAPE En son yaklaşık 430 yıl önce Dünya’nın yakınından geçen kuyruklu yıldız, yıllar sonra kendisini insanlara gösterecek.

Bir kilometre uzunluğundaki kuyruklu yıldızın bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta başında yaklaşık 125 milyon kilometre uzaklıktan Dünya’nın yakınından geçmesi bekleniyor.

Kuzey Yarımküre’de yaşayan ve kuyruklu yıldızı görmek isteyen gözlemciler, en son yaklaşık 430 yıl önce kendini gösteren bu yıldızın ışığını, son derece sönük olmasına rağmen 1-1.5 saat içinde uyanarak çıplak gözle izleyebilecek. güneş doğmadan saatler önce.

Sanal Teleskop Projesi’nin kurucusu İtalyan gökbilimci Gianluca Masi, yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftanın kuyruklu yıldızı Güneş’in parıltısında kaybolmadan önce Kuzey Yarımküre’den görmek için “mümkün olan son şans” olduğunu söyledi.

Masi, kuyruklu yıldızın Güneş’le karşılaşmasından sağ çıkması durumunda eylül ayı sonunda Güney Yarımküre’den karanlıkta ufukta görülebileceğini kaydetti.

Yıldız gözlemcileri, Ağustos ayında Japon amatör gökbilimci Hideo Nishimura tarafından keşfedilen ve dolayısıyla Nishimura olarak adlandırılan nadir yeşil kuyruklu yıldızı takip ediyor.

NASA’nın Dünyaya Yakın Nesneler Araştırma Merkezi (CNEOS) direktörü Paul Chodas, insanların kuyruklu yıldızı görebilmek için uygun dürbünlere ihtiyaç duyduğunu ve nereye bakacaklarını bilmeleri gerektiğini belirtti.

Chodas, güçlü teleskoplarla yapılan tüm profesyonel gökyüzü araştırmaları göz önüne alındığında amatör bir gökbilimcinin kuyruklu yıldız keşfetmesinin alışılmadık bir durum olduğunu söyledi.

Kuyruklu yıldızın son ziyaretini yaklaşık 430 yıl önce yaptığını belirten Chodas, bunun Galileo’nun teleskopu icat etmesinden yaklaşık 10-12 yıl öncesine denk geldiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu